Over de Ontluiking

De Ontluiking is een hoopvol passieproject van schrijver Thijs Tomassen, fotograaf Mitchel Lensink en digital designer Benjamin Buth. Creatieve makers met hart voor cultuur. Zij documenteren met een open blik hoe het festival- en clubleven ontluikt in tijden van de coronapandemie. Onafhankelijk, toegewijd en invoelend. In verhalende, beschouwende en journalistieke longform-producties, multidisciplinair gepresenteerd op dit online platform — de Ontluiking leest als een digitaal boek.

Dit tijdloze document laat zien wat het belang is van een springlevende cultuursector. Wat het voor professionals in de scene en liefhebbende festivallers en clubbers betekent om te doen wat ze het liefste doen. Hoe zij zich oprichten, met welke dromen en verlangens. Maar ook: met welke littekens en onzekerheden. Hoewel optimistisch van aard, gaat de Ontluiking niet voorbij aan de bittere naweeën van deze tijdsgeest.

De Ontluiking wil verbinden en aanmoedigen, want cultuur verrijkt. Trek eropuit, stel jezelf open en ontmoet nieuwe mensen. Dans die stram geworden spieren los. Laat je raken door warme klanken van de liveacts op de planken. Het was Bob Marley die ooit zong: ‘One good thing about music, when it hits you feel no pain.’

De makers

Over Thijs

Thijs Tomassen (1987) is schrijver. Verhalenman met een groot inlevingsvermogen. Lekker vlot met de pen. Altijd doeltreffend ook. Eerder schreef hij de boeken De flow van de keistad (2016) en atmosfeer (2020), die hij in eigen beheer uitgaf.

thijstomassen.nl

Over Mitchel

Mitchel Lensink (1992) is fotograaf met documenteren als zijn diepste drijfveer. Omdat het nu kan en straks niet meer. Mitchel schrijft trouwens ook, vooral over zijn vakgebied en andere dingen die hem bezighouden.

mitchellens.ink

Over Benjamin

Benjamin Buth (1987) is digital designer met een sterke voorliefde voor no-code development. Als freelancer ontwerpt hij de tofste websites voor zijn opdrachtgevers. Oordeel zelf. Nog even en hij is de Webflowkoning van Nederland.

studiofreeway.nl

Met dank aan

Kultlab, Sijmen Stronks, Maurice van de Berkt, FLUOR, Robin Bekkers, Efe Yilmaz, Mahabe, DIEDE & Rik Blom, Daphne de Mots, Charlotte van Essen, Subhash Sollie, Bram Wendel, Linda van de Bunt, Erik Alfrink, Into the Woods, Bastienne, Three Little Clouds, ATMosphere, Sijmen Stronks, Dirk Tuizenga, Rafaël Stomp, Het Klassiek, Tim Hogenboom, Jennifer Klunder, Arthur Stoker, Camiel de Kruijf, Marlene Boere, Waldo Volmer, Froukje, S10, Mark Scheenen, Patricia Vos, Tom ter Bogt, Earl Maddy, Wesley Texel, Tijmen Kloostra (Raveplan), Annemarijn Meyer, Ide Koffeman, Xander Schineis, Juliana, Roald, Tanisha, Jildou, DJ Isis (Isis van der Wel), Black Cadmium (Mike Richards & Joginda Macnack), Ferdinand Eloff, Rosa Meininger.

Ontluik mee!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang onze prille producties als eerste.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.